takeshi-saji-start2
 

Feine Angler- & Jagdmesser von Meister Takeshi Saji

Der 1949 geborene Messerschmied Takeshi Saji arbeitet in Takefu, dem Messerdorf, wo eine Gruppe von Schmieden die über 400-jährige Tradition der Herstellung von Messern weiterleben lässt. Meister Saji trägt die Auszeichnung  "National Traditional Crafts man", die nur die Besten erhalten. Seine Messer haben eine tradionell rustikale japanische Anmutung, die Ryoba-Messer (weiches Eisen –  harter Stahl – weiches Eisen) haben in der schneidenden Klinge mehr als 61 Rockwell HCR. Die Damaststähle  werden aus einem speziellen Takefu Stahl hergestellt. Eine Reihe von Auszeichnungen bestätigen die Qualität der Arbeit von Meister Saji.

Fine anglers & hunting knives of master Takeshi Saji
The knife smith Takeshi Saji born in 1949 works in Takefu, the knife village where a team of smiths the more than 400-year-old tradition of the production of knives allows to live on. "National Traditional Crafts man" master Saji carries the distinction which only the best receive. His knives have a tradionell rustic Japanese grace, the Ryoba knives (soft iron – hard steel – soft iron) have in the sharp blade more than 61 Rockwell HCR. The damask steels are produced from a special Takefu steel. A row of distinctions confirm the quality of the work of master Saji.

Folgende Wettbewerbe hat Takeshi Saji gewonnen:
1983: Fukui Wakasa Exhibition Excellence-Award
1991: Fukui Special Product Good Design Award
1994: Qualified as National Traditional Craftsman
1997: All Japan Traditional Craftsman Contest
1998: The First Japanese Association of Traditional Craftsman Exhibition
1999: 23rd All Japan National Traditional Craftsman Contest: Chairman of medium and small corporation Award
2000: All Japan Traditional Craftsman Contest
2001: All Japan Traditional Craftsman Contest
2002: French SICA Show- Best Damascus Award
2002: Fukui-Fukui Prefecture Excellent Skill Award